Telefon
WhatsApp
81 ilden gelen Özel Engelli Bakım Merkezleri yöneticileri Afyon’da buluştu

“Engellinin hizmet aldığı her yer bizimdir”

Çalıştay da konuşan Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü Özel Bakım Kuruluşları Daire Başkanı Ömer Faruk Bilgin, "Engellinin hizmet aldığı her yer bizimdir. Bunun özeli ve resmisi ayrımı bizim için yoktur. Bizim önceliğimiz vatandaştır. Hizmet alanın da kaliteli hizmet almasını sağlamaktır. Bu da iletişimle gerçekleşecek bir şeydir. Birilerinin kendi inisiyatifiyle ve yorumlarıyla bir yol haline getireceği husus değildir. Bunun çerçevesinin olması ve her yerde aynı mevzuatla işlendiği bir sistem olmalı. Bu çalıştayın çıktısı da bu olsun. Biz de bunu ümit ediyoruz."

Bir 2 kişi, ayakta duran insanlar, oturan insanlar ve iç mekan görseli olabilir

Pandemi döneminde bakım merkezleri özveri ile çalıştı

Toplantıda Özel Bakım Merkezleri Derneği (ÖZBAKDER) Başkanı Evren Aslan da bakım merkezleri personellerinin pandemi döneminde özveri ile çalıştıklarını ifade etti. Başkan Aslan: “Kurucularımız ve personellerimiz, çocuklarından ayrı bir şekilde 15 gün boyunca kuruluşlarında kaldılar. Artık salgının sonuna doğru geldik. Engelli bakım sektörünün iyileştirilmesi, geliştirilmesi ve yurt dışındaki olumsuz örneklerin yerine Türk bakım modelini sunmamız ve vizyon oluşturmamız gerekiyor. Bu çalıştay da sektörün önünü açacaktır." dedi.

Bir 8 kişi, oturan insanlar, ayakta duran insanlar, takım elbise ve iç mekan görseli olabilir

“Sektörün sorunlarına çözüm yolları arayacağız”

Çalıştayın ev sahipliğini yapan Engelli Yaşlı hizmetleri gelişim Vakfı Başkanı Serkan Ülkü sektörün sorunlarını ele aldıkları çalıştayın Afyonkarahisar’da yapıldığı için mutlu olduklarını söyledi. Başkan Ülkü : “iki gün sürecek çalıştayımızda sektörümüzün istek ve taleplerini ele alacağız. Sorunlarımıza hep birlikte çözüm yolları arayacağız. Çalıştayın Afyonkarahisar da yapıldı içinde çok mutlu olduk.”dedi.   >> Rabia Ekmekçioğlu

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!