Telefon
WhatsApp
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Coşkuyla Kutlandı

Prof. Dr. Veysel Eroğlu Spor Salonu’nda yapılan kutlama törenine Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğg. Numan Yöner, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal, Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Karabacak, Adli Yargı ve Adalet Komisyonu ve 2. ACM Başkanı Fatih Serdar Köken, Afyonkarahisar İdare Mahkemesi Başkanı Yasin Ayna, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, Vali Yardımcıları Uğur Kolsuz, Mehmet Keklik, Fatih Topuz, Betül Büyükkılıç, İl Jandarma Komutanı J.Alb. Tolga Yağan, İl Emniyet Müdürü Mahmut Ay, Siyasi Parti Temsilcileri, Daire Müdürleri, Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından kürsüye gelen İl Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetci günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

Ardından Şehit Şükrü Karadirek Ortaokulu öğretmeni Emel Aksu yönetimindeki müzik korusu 23 Nisan şarkılarından oluşan şarkılar seslendirdi.

Merkez TOKİ İlkokulu öğretmeni Hesna Çetin yönetiminde halk oyunu gösterisi sunan öğrencilerin gösterileri ilgiyle izlenirken, izleyenlerden büyük alkış aldı.

Yavuz Selim İlkokulu öğrencisi Muhammed Yasir Bayram isimli öğrencinin okuduğu “23 Nisan” şiirinin ardından Ataköy İlkokulu öğretmeni Dilek Kahraman yönetiminde öğrenciler halk oyunları gösterisi sundu. 

Bu yıl kutlama etkinliklerinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan geleneksel çocuk oyunları etkinliği de büyük ilgi gördü. Vali Yiğitbaşı ve protokol üyelerinin de çocuklarla birlikte oynadığı topaç, seksek ve ip atlama gibi geleneksel oyunlar büyük beğeni topladı.

Merkez TOKİ İlkokulu öğrencisi Buse Mina Gökcek’in “Bizim Bayramımız” adlı şiirinin ardından ödül törenine geçildi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından il genelinde gerçekleştirilen “Cumhuriyetin Kazanıldığı Topraklarda 23 Nisan” adlı resim ve şiir yarışmalarında derece alan Çayırbağ İlkokulu öğrencisi Emine Asmin Aktürk, Yunus Emre Ortaokulu öğrencisi Aysima Nisa Ekin, Şehit Sami Çiftçi İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Bahadır Selek, ödüllerini Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı’ndan aldı.

Ödül töreninin ardından kutlamalar sona erdi.

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!